Криминальная хроника Украины на 25-26.07.2010

Криминальная хроника Украины на 25-26.07.2010 

25.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 441 заява про злочини. Вжитими заходами 2 184 (40,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, розбійний напад, 25 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки, два електродетонатори та 192 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, у яких вилучено 26,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 814 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 11 осіб загинули та 154 – травмовані.

У Генічеському районі Херсонської області 23 липня 29-річний робітник приватного підприємця місцевий житель перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на полі роботодавця провів декілька пострілів із зареєстрованої мисливської рушниці вказаного підприємця у напрямку автодороги, якими пошкодив проїжджаючі автомобілі ВАЗ 40-річного безробітного жителя Старобешівського району Донецької області та “Фіат” 34-річного безробітного жителя міста Бердянська Запорізької області. Вжитими заходами підозрюваного затримано. Зброю вилучено.

У місті Миколаєві 24 липня працівники міліції затримали 27-річного матроса іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на вулиці під час раптово виниклої сварки завдав тілесних ушкоджень 33-річногому безробітному місцевому жителю (госпіталізовано).

У місті Ананьїві Одеської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали чотирьох громадян сусідньої держави, віком від 51 до 31 року. Попередньо встановлено, що вони вранці 19 липня на автодорозі відібрали в 43-річного приватного підприємця жителя Іванівського району згаданої області 30 тисяч гривень, два мобільні телефони та особисті документи.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 25-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він відібрав у 38-річної безробітної місцевої жительки сумочку, у якій знаходилися 1,3 тисячі гривень, мобільний телефон та особисті документи.

У місті Луганську працівники міліції затримали 29-річного безробітного раніше судимого місцевого жителля, у будинку за місцем проживання якого вилучено 200 грамів вибухівки та два електродетонатори.

У Кіровоградському районі Кіровоградської області працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучено 5 кілограмів марихуани.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора центру дистанційної освіти одного з національних університетів, котра отримала 200 доларів США хабара від жителя згаданої області за зарахування його до вказаного навчального закладу. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб філії одного з закритих акціонерних товариств, котрі у період з січня 2009 по червень 2010 року, при наявності коштів на розрахункових рахунках підприємства, не виплачували заробітну плату працівникам (сума заборгованості складає 139,2 тисячі гривень) й, з метою ухилення від сплати внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та обласного центру зайнятості, надавали звіти, до яких вносили неправдиві відомості щодо розміру заборгованості з виплати заробітної плати. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.175 та ч.1 ст.366 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат й службове підроблення) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря наркологічного диспансеру та заступника з медичної частини цього ж закладу, котрі 2008 році, без відповідної ліцензії, у порушення вимог “Інструкції про порядок виявлення та постановки на облік осіб, які незаконно вживають наркотичні або психотропні речовини”, без засідання спеціальної комісії, ставили на облік вказаних осіб та у подальшому відпускали їм наркотичні речовини. Встановлено, що правопорушниками було незаконно реалізовано наркотичних засобів на суму 150 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

26.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 546 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 853 (43,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, розбійний напад, 25 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 95 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, у яких вилучено 31,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 798 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 14 осіб загинули та 132 – травмовані.

У місті Димитрові Донецької області 22 липня у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 45-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного робітника шахти місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті в будинку потерплого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю.

У місті Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземних громадян, віком 26 та 44 роки та 30-річну безробітну жительку міста Сум. Попередньо встановлено, що вони в липні цього року вивезли закордон 22-річну безробітну місцеву жительку, де продали її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

На Одещині в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він удень 24 липня в Овідіопольському районі зайшов до будинку 36-річного безробітного місцевого жителя й викрав 100 доларів США та 170 гривень. Викрадене вилучено.

У місті Миколаєві працівники міліції затримали 54-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено 2,5 кілограма каннабісу.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора відкритого акціонерного товариства, котрий вніс до податкових декларацій неправдиві відомості, у результаті чого до держбюджету не було сплачено обов’язкових платежів на суму 2,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу одного із департаментів Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, котрий вимагав та отримав 5 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозволу на ввезення в Україну партії промислового товару. Підозрюваного затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили спеціаліста комунального підприємства, котрий отримав 500 доларів США хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за незаконне встановлення торговельного кіоску. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...