Крадії прийшли з Вінниччини аж на Хмельниччину за закускою

 У ході профілактичної операції з розкриття та запобігання крадіжкам працівники міліції Хмельниччини затримали двох мешканців одного з сіл Вінницької області. 25-річного та 18-річного молодиків обґрунтовано підозрюють у причетності до вчинення крадіжки з сільського магазину у Летичівському районі Хмельницької області.

Як пояснили правоохоронцям затримані, посеред ночі у сусідню область вони подалися … за закускою. На пляшку того вечора юнаки якось нашкребли, а от з харчами була проблема. Недовго думаючи, вони зібралися та вирушили на Хмельниччину в одне з ближніх до кордону області сіл. Їм доводилося там бувати раніше і ще тоді товаришам впала в око невеличка крамниця з дешевенькими замками на дверях.

От про неї вони і згадали, розмірковуючи, де розжитися закускою. На злам дверей молодики витратили зовсім небагато часу та зусиль. Набираючи у торби крам з прилавків, виявили «скромність», — взяли тільки необхідне: консерви, ковбасу, хліб та ще деякі смакоти до столу, щоправда, на кругленьку суму, бо ж для себе любих, дешевої ковбаски не хотілося. Щоправда, всі ці ласощі навіть не встигли переваритися у їхньому шлунку, як на поріг домівок обох хлопців завітали міліціонери з Летичівського райвідділу міліції.

Наразі стосовно хлопців порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка майна з проникненням у приміщення). Скільки років ув’язнення «світить» крадіям, у даному випадку поки що важко сказати, адже, як з’ясувалося, вони уже раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини і навіть на момент вчинення крадіжки з крамниці у суді розглядалося кілька справ, порушених стосовно одного з них. Достеменно відомо лише одне: ці темні факти біографії не сприятимуть обранню м’якшої міри покарання зловмисників, а лише обтяжать їхню вину.

 

Інна Проник, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області

You may also like...