Криминальная хроника Украины на 11.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 235 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 957 (40,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 47 гранат, 400 грамів вибухівки та 151 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, у яких вилучено 28 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 035 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 106 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 160 – травмовано.

У місті Києві 6 серпня в лісопарковій зоні було знайдено обгоріле тіло 76-річного пенсіонера жителя Вишгородського району Київської області. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного безробітного жителя міста Славутича зазначеної області та 26-річного безробітного жителя Вишгородського району. Попередньо встановлено, що вони ввечері 6 серпня в зазначеному місті, з хуліганських спонукань, завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому, після чого його тіло підпалили.

У місті Миколаєві 29 липня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з травмою голови 34-річного безробітного місцевого жителя, який 31 липня в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 70-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень 29 липня у зазначеному місті у своїй квартирі сокирою завдала смертельних тілесних ушкоджень своєму сину під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

На Одещині працівники міліції затримали 46-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 5 кілограмів марихуани та 160 пігулок “екстазі”.

У місті Рені Одеської області працівники міліції вилучили у 60-річного безробітного місцевого жителя 10 кілограмів марихуани.

На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі незаконно реалізували 632 тонни пшениці, яка належала товариству з обмеженою відповідальністю і знаходилася на відповідальному зберіганні, чим завдали збитки останньому на суму понад 727 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови райдержадміністрації, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від жителя Деражнянського району за сприяння йому в оформленні документів на оренду водоймища. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...