«Привітне» знайомство, або як 13-річний хлопець потрапив до лікарні в алкогольній комі

13 років і алкоголь-речі несумісні. Чи то через забаву, чи то через цікавість, підліток на Сумщині вирішив спробувати оковиту через що чуть не поплатився власним життям.

Серед молоді побутує думка що пити, курити, вживати наркотики – це круто. Особливої популярності це набуло серед дітей та підлітків. Всі про це знають, але закривають очі, вважаючи, що ця проблема їх не стосується.

 Все частіше доводиться спостерігати, як вулицями міста прогулюються п’яні молоді хлопці та дівчата, віком від 12 до 16 років, а інколи дехто з них перебуває в лежачому стані. На превеликий жаль, їм дуже хочеться відчути себе дорослими, але в такий спосіб це призводить не до відчуття самостійності, а до небажаного негативного ефекту. Ось так трапилось і з нашим «героєм».

 Нещодавно до Буринської районної лікарні був доставлений хлопець тринадцяти років з діагнозом алкогольна кома. Перебуваючи на шкільних канікулах у бабусі, дитина сама пішла купатися, як це робила зазвичай. Прийшовши на ставок на теж саме місце, школяр побачив незнайому компанію, з якою він із задоволенням познайомився. Адже так буде веселіше, подумав хлопець. Все виявилось навпаки…

Веселитись було б  нецікаво, якщо поруч небуло б пляшки горілки. «Друзі», з якими щойно познайомився, йшовши порибалити взяли з собою і «зеленого змія», чим не шкодуючи вирішили поділитися з школярем, як то ткажуть «За знайомство». Хильнувши 200 грамів пійла, хлопчик втратив свідомість. Налякані, але «підігріті» друзі одразу звернулися за допомогою у швидку. Хлопчика, не гаючи часу, лікарі направили у реанімаційне відділення, адже він був у безконтактному стані.

Саме з медичного закладу про подію повідомили і працівників Буринського райвідділу міліції. А потім цю інформацію передали співробітникам відділу кримінальної міліції у справах дітей. З’ясувавши усі обставини події, міліціонери викликали батьків неповнолітнього.

Найбільш проблемним у цій ситуації є те, що діти залишилися без батьківського контролю на певний час, що призвело до таких сумних наслідків.

 Наразі стан здоров’я хлопчика задовільний. Після усіх необхідних процедур, 13-ти річний «поціновувач» горілки прийшов до тями. Втім, перепало не тільки юному винуватцям, а й батькам, адже стосовно них складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – невиконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною.

Хоча і завершилося усе хеппі-ендом, відтепер хлопцю ще довго доведеться ходити на профілактичні лекції з приводу шкоди алкоголю, а от батькам заплатити чималий штраф.

На жаль, залишається невідомим, як цей випадок може датися взнаки у майбутньому цієї дитини.

Кльова Марина, СЗГ ГУМВС України в Сумській області
 

You may also like...