Свекор, перерерізавший горлянку невістці: «Тепер онук, мабуть, ніколи не назве мене дідусем…»

Банальна сімейна сварка закінчилася трагедією ще для однієї родини. За попередньою версією правоохоронців підґрунтям для скоєння злочину стали неприязні відносини останнім часом невістки та свекра. Банальний, на перший погляд, конфлікт закінчився справжньою трагедією. 

В Тростянецькому районі свекор позбавив життя дружини свого сина. Двічі перерізав їй горло, в результаті чого жінка померла. Як повідомив заступник начальника, начальник слідчого відділення Тростянецького райвідділу Андрій Пужаєнко: «Прибувши на місце злочину, співробітники міліції змогли лише констатувати смерть молодої жінки, яка через отримані ножові поранення померла на місці події. Смерть булла миттєвою. Потерпілу врятувати не вдалося». 

А причини трагедії наступні. Перша-розлучення сина та його дружини.

Після прожитих спільних 15 років, через зраду чи то чоловіка, чи то дружини-невідомо, жінка подає на розлучення. При цьому неодноразово погрожуючи і свекру, і чоловіку, розділити житло, в якому вона навіть не прописана. Чоловік в свою чергу подав позов на позбавлення дружини материнських прав. Що ще більш нагнітало обстановку.

Другою причиною стало як завжди-квартирне питання. «Кому ж дістанеться нерухомість?»… Дружина вимагала від свого «без п’яти хвилин» колишнього чоловіка розділ квартири в якій вони мешкали разом зі свекром та дітьми.

Але поділити вони не могли не тільки квартиру, а й дітей. Жінка хотіла відібрати найважливіше у діда-його 3-річного онука, адже вихованням наймолодшої дитини займався більше пенсіонер, в якому він знаходив свою відраду. Знаючи таку прихильність до сина, жінка навмисно не давала діду бачитися з онуком, проте 13-річній доньці вона не забороняла відвідувати дідуся.

Питання поділу житла, дітей повинен був вирішувати суд. Що може бути гірше, здавалось би, ніж те, що трапилось…

До залу суду жінка прийшла не сама, а зі своїм новим співмешканцем та сином. Суддя зробила зауваження жінці й попросила вивести дитину із залу суду. Скориставшись цим моментом дід забрав онука з собою та відвіз до себе додому. Така поведінка пенсіонера дуже розлютила вже розлучену дружину сина. Й одразу ж після судового процесу вона поїхала виясняти родинні відносини зі свекром. Небажання розлучатися зі своїм онуком було величезне. Дід приготувався до зустрічі… В кармані піджака в нього вже лежав схований ніж. Розлючена жінка побігла забирати сина.

В ході сварки дід засліплений образою та злістю двічі наніс удари в області шиї, перерізав жінці горло. Жінка намагалася втекти, Але дід не відпускав. І все це відбувалось на очах онука…

В цей час колишній чоловік та новий співмешканець стояли на вулиці біля будинку й мирно розмовляли. Почувши крики, син одразу ж побіг до батька та побачив жахливу картину. На підлозі лежала дружина, а літній батько кричав: «Не підходь, бо й тебе заріжу». Чоловіку нічого не залишалось робити тільки як визвати карету швидкої та міліцію. Та нажаль, медична допомога не знадобилась. Після отримання тяжких ран 32-річна жінка одразу ж скінчалась.

Дивно, що людина із здоровим глуздом могла скоїти подібне ще й на очах улюбленого внука. Звідки взялась подібна жорстокість? Невідомо…. Раніше, до розлучення, сім`я жила мирно та щасливо, ні сварок, ні бійок.

Сусіди кажуть: «Це подружжя жило досить заможно. Виховувало двох дітей. Чоловік мав власний бізнес, тому непогано заробляв. Здавалося б, тільки жити…Лише після того коли подружжя вирішило розійтись, а розпочалось це ще в червні, жінка часто кричала, що буде ділити майно, на що дід відповідав що поріже їй горлянку…». Та ніхто й гадки не мав, що ці слова стануть роковими.

«Я не пам’ятаю, як все відбувалось, пригадаю лише як витягнув ножа з кармана та як приїхала міліція…» – розповідав затриманий. Він тримався за голову і, певно тільки тепер усвідомлював, що накоїв. Пенсіонер щиро кається у скоєному, адже він не очікував такої фатальної розв’язки конфлікту. Запевняє, що не хотів убивати дружину рідного сина, хоча вже колишню. Й додає: «Навряд тепер онук після скоєного мною назве мене дідусем…»-з жалем та через сльози каже винуватець трагедії. Свою вину повністю признав та дуже шкодує про зроблене.

Цікавим є і той факт, що доля дідуся дещо схожа з долею його сина. Хлопець також одружився в тому ж віці, що і батько. Жінка також народила йому двох дітей, дівчинку та хлопчика. Але доля не склалася і знову розлучення. Тільки от у діда дружина змогла забрати доньку й тому він виховував сина. Можливо саме через це пенсіонер так відреагував на спробу невістки забрати у нього онука.

За цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 151 ККУ (умисне вбивство), яке карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Невідомо який вирок винесе суд та слід зазначити, що крім того що діду вже 67, до того ж він ще й онкохворий.

Прикро, що через сімейні конфлікти обірвалося життя молодої людини, осиротіли діти…

Марина Кльова, СЗГ УМВС України в Сумській області 
 

You may also like...