Оборудки митників на Херсонщині позбавили бюджет держави майже 5,8 млн. грн. митних платежів

До Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Херсонській області надійшла оперативна інформація про те що на одному з митних постів Херсонщини значно занижується вартість вантажів які розмитнюються. 

В результаті проведення спецоперації під час виїзду зі згаданого посту працівники УБОЗ зупинили два великовантажні автомобілі «Рено» та «Вольво», на яких, за попередніми даними, мав вивозитись контрабандний товар. У наданих водіями супровідних документах значилось: вантаж «чистий» і до бюджету сплачено майже 697 тис. грн.. митних платежів. Проте, подальший огляд автівок показав інше. Товарів народного споживання тут на 12,3 млн. грн., і сума митних платежів відповідно мала б складати майже 6,4 млн. грн..

Як було встановлено в подальшому, службові особи вказаного митного посту порушили інструкцію Держмитслужби України – без проведення митного оформлення проставили штампи на шляхових листах та пропустили вантажівки через пост.

У результаті таких дій до бюджету держави було не донараховано митних платежів на суму майже 5,8 млн. грн..

За фактом зловживання службовим становищем працівниками митного посту обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...