Страйк польських перевізників. Через які пункти пропуску на кордоні краще поки що не їхати

Наразі з перетином кордону через страйк перевізників у Польші є проблеми на трьох напрямках, всі інші працюють у звичайному режимі. Відслідковувати ситуацію на проблемних КПП можна на сайті “єЧерга”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

Страйк на кордоні. Українцям назвали пункти пропуску, через які краще поки що не їхати

Фото: через які КПП краще не їхати 8 листопада через страйк у Польщі (Getty Images)

“Для авомобілістів, особливо водіїв і перевізників, треба розуміти, що ускладненим рух є на трьох напрямках – Краківець, Рава-Руська і Ягодин. Інші напрямки як функціонували, так і функціонують”, – розповів він.

Речник ДПСУ зазначив, що єдине, що на виїзд з України на 16 пунктах пропуску діє електронна чарга для вантажівок.

“Тому кожен, хто хоче перетнути кордон на цих напрямках, ці пункти пропуску також прописані і на сторінках державної прикордонної служби, і на сайті “єЧерга”, де вони можуть ознайомитися і з умовами, і завантаженістю на кожному з цих пунктів пропуску”, – зазначив Демченко.

Преставник Держприкордонслужби також дав пораду – слід додатися в “єЧергу” на ці напрямки і обирати поки що інші маршрути, поки польські перевізники блокують ці три напрямки.

Ситуація на кордоні з Польщею

Польські перевізники розпочали страйк у понеділок, 6 листопада. У зв’язку з цим спостерігаються проблеми з рухом фур на кордоні з Україною – пропускна спроможність не більше однієї машини на експорт та імпорт за годину. Для припинення страйку вони вимагають виконання кількох умов. При цьому Україна поки не отримала жодних офіційних вимог від польських перевізників для розблокування кордону.

You may also like...