7 років позбавлення волі за вбивство через ревнощі

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок чоловіку, якого обвинувачували у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Згідно з вироком суду, 28.03.2018 обвинувачений перебував за місцем свого проживання в одному з будинків по пр. Миру в м. Миколаєві де на фоні ревнощів умисно наніс потерпілому один удар ножем в область грудної клітини зліва спереду, два удари ножем в область грудної клітини зліва ззаду, спричинивши гостру крововтрату, внаслідок чого настала смерть потерпілого.

Обвинувачений свою вину визнав та пояснив, що він приревнував свою співмешканку до потерпілого, побачивши їх обох на балконі, при цьому потерпілий обіймав жінку та щось шептав їй на вухо. Вони почали сваритись, потерпілий схопився за ніж та почав їм розмахувати. Тоді і він побіг на кухню, взяв ніж, повернувся та вдарив потерпілого тричі, один раз в грудну клітку, а два рази, схопивши того за руку, ударив у спину. У вчиненому кається.

Врахувавши суспільну небезпечність вчиненого злочину, який відноситься до особливо тяжкого злочину, обставини справи, особу обвинуваченого, обставини, які пом’якшують покарання – активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття у вчиненому, відшкодування затрат на поховання потерпілого, обставину, яка обтяжує покарання – вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння, суд вважав за необхідним призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі в мінімальній межі, у вигляді позбавлення волі на строк 7 років.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень (справа № 489/3985/18). // Судова влада України

You may also like...