ДБР повідомило про підозру колишньому старшому слідчому МВС у завідомо незаконному затримані

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому старшому слідчому Солом’янського РУ ГУ МВС України в м. Києві, діючому адвокату.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Справи Майдану топлять у брехні | Український тижневик Міст

Слідством встановлено, що 21 січня 2014 року старший слідчий без будь-яких доказів причетності до вчинення правопорушення незаконно затримав і вручив повідомлення про підозру у організації масових заворушень активісту. Згодом, правоохоронець безпідставно подав до одного з районних судів міста Києва клопотання про обрання відносно затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було судом задоволено.

Таким чином, експравоохоронець підозрюється у:

  • зловживанні владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України);
  • службовому підробленні (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України);
  • завідомо незаконному затримані (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України);
  • притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі штучним створенням доказів та фальсифікацією (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України);
  • незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч. 2 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання щодо вручення підозрюваному клопотання про застосування запобіжного заходу.

You may also like...