Двоє мешканців Запорізького району незаконно виловили риби зі шкодою на суму понад ₴3 млн.

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

За даними слідства, 27-річний та 33-річний мешканці Запорізького району без дозвільних документів на промисел здійснили незаконний вилов риби під час нересту. Використавши моторний човен та ліскові сітки, вони виловили більше 2 тис. одиниць плитки, карася та іншого біоресурсу.

Попередньо за підрахунками працівників державного агентства меліорації та рибного господарства екосистемі держави спричинено збитки на понад 3 млн грн.

Завдяки скоординованим діям прокуратури, Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Запорізькій області незаконна діяльність вказаних громадян була припинена.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Запорізька обласна прокуратура

You may also like...