Киянина затримали за збут зброї та боєприпасів

Торговця зброєю затримали під час продажу автомата Калашникова з глушником та набоями. Крім того, поліцейські вилучили у нього наркотичні засоби. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Інформацію про місцевого мешканця, який намагається продати автомат Калашникова, отримали співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження в рамках якого у взаємодії з аналітиками кримінального аналізу особу зловмисника було встановлено.

Порушником виявився 31-річний мешканець столиці. За автомат зі спорядженим набоями магазином і глушником він просив 1200 доларів США. Поліцейські, за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення затримали його під час безпосереднього збуту зброї та вилучили автомат Калашникова, 38 набоїв до нього, глушник, пістолет «ФОРТ» та гроші, які він отримав від продажу. А під час обшуку за місцем його мешкання правоохоронці також вилучили пакунок з наркотиками. Наразі поліцейські встановлюють походження зброї та боєприпасів.

Слідчі, за процесуального керівництва з Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або бойовими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція інкримінованих підозрюваному статей передбачає до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...