На Одещині трьох підрядників підозрюють у привласненні майже ₴700 тис. бюджетних коштів під час ремонту шкільного укриття

За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі.

В ході слідства поліцейські встановили, що фізична особа підприємець та два директори товариств з обмеженою відповідальністю лише частково виконали підписані з однією із сільрад Білгород-Дністровського району договори на виконання ремонтних робіт споруди цивільного захисту у місцевому закладі освіти. Натомість правопорушники виготовляли завідомо неправдиві облікові документи, в яких вказували виконання повного обсягу взятих на себе зобов’язань, а вартість ремонтних робіт та використаних будівельних матеріалів відповідно завищували.

На Одещині поліцейські повідомили про підозру трьом підрядникам, які привласнили майже 700 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту шкільного укриття

Зловживаючи довірою посадовиці сільради, яка укладала з підрядниками договори, фігуранти  надавали їй сфальсифіковані акти приймання будівельних робіт, а вона в свою чергу підписувала документи, не переконавшись у повноті їх фактичного виконання. Внаслідок цього на рахунки ФОП та двох ТОВ безпідставно було перераховано з бюджету майже 700 тис. гривень.

На Одещині поліцейські повідомили про підозру трьом підрядникам, які привласнили майже 700 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту шкільного укриття

Викрили правопорушників слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно з працівниками управлінь протидії кіберзлочинам та стратегічних розслідувань в Одеській області НПУ за сприяння співробітників управління кримінального аналізу ГУНП в Одеській області.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили підприємцю про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, у тому числі вчиненому повторно, та у підробленні офіційних документів, які видаються та посвідчуються громадянином-підприємцем і які надають права, з метою його використання останнім, зокрема і повторно. Ці правопорушення кваліфікуються за ч.ч. 1, 2 ст. 190 та ч.ч. 1, 3 ст. 358  Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке передбачають санкції даних статей, – позбавлення волі на строк до п’яти років. А от двом директорам ТОВ повідомлено про підозру у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, зокрема повторно. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 ККУ і тягнуть за собою покарання – до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Досудове слідство триває.

Нагадаємо, колишній головній розпорядниці коштів місцевого бюджету правоохоронці вже повідомили про підозру у службовій недбалості.

Білгород-Дністровський райвідділ поліції Одеської області

You may also like...