На Сумщині повідомили про підозру двом службовцям, які незаконно нарубали лісу майже на 2 млн.

Слідчі слідчого відділення Охтирського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області за матеріалами Управління Служби безпеки України, під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили про підозру посадовим особам ДП «Охтирський лісгосп», які в результаті незаконного порубу завдали збитків навколишньому природному середовищу на суму майже 2 млн гривень.

За даними слідства, у жовтні 2023 року, майстер на лісозаготівельних роботах, достовірно знаючи інформацію про використання лісових ресурсів та обсяги заготовлюваної деревини, з метою одержання неправомірної вигоди вступив у злочинну змову з головним інженером ДП «Охтирський лісгосп».

Службовці, попри відсутність будь-яких дозвільних документів наказали підлеглим здійснити порубку дерев. В подальшому зловмисники надавали вказівки щодо транспортування деревини з місць порубки, її зберігання та контролю за незаконно отриманим доходом.

Таким чином, в період часу з жовтня по листопад 2023 року, в результаті організованих дій, було здійснено незаконний поруб  117 дерев порід дуб та ясен, у відповідності до висновку судової інженерно-екологічної експертизи розмір шкоди, завданий навколишньому природному середовищу становить 1,9 млн грн.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28,  ч. 2 ст. 364  та ч. 4 ст. 246 Кримінального Кодексу України. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...