На Вінниччині ліквідовано незаконне виробництво спирту, що здійснювалося під виглядом виготовлення харчового оцту

Крім того, припинено діяльність підпільного цеху з виготовлення контрафактної алкогольної продукції в тому числі «елітного» алкоголю. Під час обшуків вилучили підакцизної продукції та обладнання на суму понад 5 млн грн.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції продовжують проводити заходи з викриття «тіньових» схем у сфері обігу підакцизної продукції. За їх результатом на території Вінницької області була викрита діяльність заводу з масового виготовлення спирту без жодних дозволів під виглядом виробництва харчового оцту. Надалі продукція постачалася підпільним виробникам алкоголю та підприємствам реального сектору економіки за фіктивними документами. Відтак, кошти «осідали» в кишенях ділків, а не надходили до бюджету. Потужності «заводу» дозволяли виготовляти до 10 тонн спирту на добу.

На Вінниччині ліквідовано незаконне виробництво спирту, що здійснювало свою діяльність під виглядом виготовлення харчового оцту

Крім того, правоохоронці виявили діяльність підпільного виробництва «елітної» алкогольної продукції, а також місця його зберігання.

На Вінниччині ліквідовано незаконне виробництво спирту, що здійснювало свою діяльність під виглядом виготовлення харчового оцту

7-8 листопада провели 12 санкціонованих обшуків. Вилучили майже 8 000 літрів спирту, понад 12 000 літрів готової «алкогольної» продукції, 40 000 доларів США та обладнання для виготовлення та пакування продукції.

На Вінниччині ліквідовано незаконне виробництво спирту, що здійснювало свою діяльність під виглядом виготовлення харчового оцту

Орієнтовна сума вилученого становить понад 5 млн грн.

Кримінальне провадження під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідується за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • – ч .3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів);
  • – ч. 3 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Заходи проводились із залученням працівників Департаменту контролю за підакцизними товарами Державної податкової служби України.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...