НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Під час війни посадовець разом із дружиною придбав квартиру в Іспанії вартістю понад 5 млн. грн.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення на суму понад 12 мільйонів гривень та ознаки декларування недостовірних відомостей на суму понад 3 мільйони гривень після перевірки декларацій міського голови Очакова Сергія Бичкова за 2021 та 2022 роки.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

За інформацією Нацагентства, під час війни, у 2022 році, посадовець разом із дружиною придбав у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн грн. Крім того, він отримав, нібито від матері, подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн, що значно перевищує її законні доходи.

Також під час повної перевірки декларацій встановлено, що дружина посадовця отримала на свій банківський рахунок понад 300 тис. грн від фізичної особи-підприємця, який неодноразово виконував роботи та надавав послуги для Очаківської міськради.

“Він повідомив, що ці кошти були отримані нібито на придбання автомобіля для Очаківської міської ради. Ці твердження спростовано під час перевірки. Зазначені кошти дружина витратила на придбання одягу”, – уточнюється в повідомленні.

За результатами встановлених фактів НАЗК склало обґрунтовані висновки за ст. 368-5 (незаконне збагачення) та ч. 1 ст. 366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації) та направило їх до Національної поліції. // LB.ua

You may also like...