Незаконно позбавив волі неповнолітнього – засуджено мешканця Теофіполя

За публічного обвинувачення Волочиської окружної прокуратури суд визнав винним 33-річного мешканця смт Теофіполь у незаконному позбавленні волі людини, вчиненому з корисливих мотивів та із застосуванням зброї, носінні кастету без передбаченого законом дозволу, а також у незаконному зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, вчиненому протягом року після засудження за вчинення аналогічного злочину (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 263, ч. 2 ст. 309 КК України).

Чоловік вирішив «вибити грошовий борг» з 16-річного хлопця. Разом з іншим місцевим мешканцем, справу відносно якого виділено в окреме кримінальне провадження, підстерегли неповнолітнього на вулиці, де той відпочивав з однолітками.

Засуджений завдав неповнолітньому декілька ударів кастетом по голові та тулубу, після чого, на очах у компанії дітей, силою заштовхав в автомобіль та перевіз на околицю селища, де утримував проти його волі.

Зловмисники погрожували хлопцю розправою близько години та відпустили після того, як дізнались, що очевидці події повідомили про скоєне в поліцію.

Правоохоронці одразу затримали чоловіків.

Під час досудового розслідування у засудженого вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс та знаряддя злочину – кастет.

Як виявилось, він вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення матеріальних злочинів та за зберігання наркотиків.

З урахуванням попередніх вироків його засуджено до 7 років 6 місяців в’язниці.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

You may also like...