Поліцейські викрили злочинну групу торговців зброєю, у яких вилучили арсенал небезпечного «товару»

Одного з фігурантів  затримали у Запоріжжі  під час збуту  25 гранат.

Оперативників управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції отримали інформацію про незаконний збут зброї та боєприпасів мешканцями Запоріжжя. За цим фактом слідчі ГУНП у Львівській області розпочали кримінальне провадження, в межах якого поліцейські задокументували факти продажу автоматичної нарізної вогнепальної зброї та набоїв до неї. Крім того, встановили, що вдома фігуранти зберігають велику кількість різноманітної зброї, боєприпасів та підшукують потенційних покупців.

11 березня правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців батальйону поліції особливого призначення затримали в Запоріжжі одного з фігурантів після збуту чергової партії небезпечного товару – 25 гранат. Також за місцями проживання причетних осіб вилучили арсенал зброї:

–    10 гранат, 20 корпусів та 9 підривачів до гранат, 14 підривачів типу УЗРГМ, постріл до гранатомета,

–    понад 7700 набоїв різного калібру,

–    три автомати та 15 магазинів до них,

–    кулемет «Дегтярьова»,

–    СВД та 6 магазинів, три рушниці, два карабіни з магазином, гвинтівка,

–    тротилові шашки загальною вагою 1 кг.

Наразі один із фігурантів затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура. Після проведення ряду процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення підозри іншим особам, причетним до злочинної діяльності.

За цей злочин передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк до семи років.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...