Повідомлено про підозру херсонцю, який закликав до посягання на територіальну цілісність України

Поліцейські встановили, що 51-річний херсонець під час тимчасової окупації обласного центру добровільно погодився співпрацювати з окупаційною владою та закликав містян брати участь у незаконному референдумі. Наразі йому повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як повідомила заступник начальника відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції Юлія Скиба, правоохоронці з’ясували, що наприкінці вересня 2022 року фігурант дав інтерв’ю окупаційному медіа. У ньому чоловік закликав жителів окупованих територій брати участь у незаконному референдумі щодо приєднання Херсонської області до складу країни-агресора. Вказаний запис із публічним зверненням на підтримку дій росії транслювавався в мережі Інтернет із вільним доступом до нього.

Протиправні дії громадянина, а саме – публiчнi заклики до вчинення умисних дiй, вчинених із метою змiни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, слідчі кваліфікували за ознаками кримінального тправопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України. Наразі чоловіку заочно повідомлено про підозру у вчинені вказаного злочину. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років із конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...