Повідомляв окупантам про покинуті будинки та доносив на противників «руського миру» – підозрюється єгер з Лиманського району

Викрито і повідомлено про підозру єгеру, який в окупованому з червня 2022 року с. Старий Караван Донецької області надавав російським військам допомогу у веденні бойових дій проти українських захисників.

За даними слідства, мешканець с. Старий Караван, достовірно знаючи про громадян, які евакуювалися з селища, повідомляв військовим РФ про покинуті житлові будинки. Потім в них заселялись окупанти.

Окрім цього, підозрюваний вказував на проукраїнські налаштованих місцевих мешканців. У подальшому стосовно них проводили «фільтраційні заходи», щоб протидіяти діяльності розвідувальних груп, які сприяють військовослужбовцям Збройних Сил України в боротьбі проти армії країни-агресора. Від доносів єгеря постраждали близько 15 мирних громадян.

Його викрили та затримали в порядку ст. 208 КПК України у звільненому м. Лимані. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Офіс Генпрокурора

You may also like...