Прокуратура оскаржуватиме домашній арешт 18-річній вбивці власної дитини

Дергачівським районним судом Харківської області обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту 18-річній дівчині, яка підозрюється в умисному вбивстві малолітньої дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

За інформацією керівника Дергачівської окружної прокуратури Харківської області Катерини Шевцової, досудовим розслідуванням встановлено, що 23 січня 2022 року у с. Безруки 18-річна дівчина, перебуваючи вдома, народила доньку.

Суд восстановил непривитую учительницу на работе – она и не думает  вакцинироваться | Украинская правда
25 січня 2022 року мати перекрила руками дихальні шляхи дитини, від чого донька померла. Після цього 18-річна мати сховала тіло на території домоволодіння, повідомивши чоловіку, що віддала немовля соціальним службам.

Через декілька днів мати чоловіка виявила труп дитини та звернулась до поліції. Того ж дня дівчину затримано та у подальшому повідомлено про підозру.

Ухвалою слідчого судді Дергачівською районного суду Харківської області від 30 січня 2022 року підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У зв’язку з тяжкістю вчиненого кримінального правопорушення, прокуратура оскаржуватиме вказану ухвалу до суду апеляційної інстанції.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...