Розтратив майно академії шляхом підробки документів: у Києва викрили екс-директора навчального закладу

У результаті протиправних дій знесено 15 одиниць нерухомого майна, втрачено право користування земельною ділянкою, що перебувала у власності академії та розпочато незаконне будівництво житлового комплексу. Своїми діями фігурант завдав збитків державі на суму понад 43 мільйони гривень. Санкція найбільш тяжкої статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

До поліції Києва надійшла інформація стосовно незаконного будівництва житлового комплексу на території вищого навчального закладу в Голосіївському районі столиці. Правоохоронці розпочали перевірку документації підрозділу академії та встановили, що директор установи шляхом зловживання службовим становищем підробив документи, які сприяли подальшій незаконній забудові.

Возможно, это изображение текст

Як розповів очільник Голосіївського управління поліції Араік Кочкадамян, держслужбовець вніс неправдиві відомості до офіційних документів, що стали підставою для прийняття рішення Фондом державного майна України щодо непридатності підпорядкованих приміщень:

«У результаті видачі неправдивих документів було списано та знесено 15 одиниць нерухомого майна. Згодом інститут при академії уклав інвестиційний договір з місцевим забудовником та розпочав незаконне будівництво житлового комплексу. Свої діями 74-річний правопорушник завдав матеріальної шкоди державі на суму понад 43 мільйони гривень».

Слідчі за погодженням з Голосіївською окружною прокуратурою повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 366 – службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки та ч. 5 ст. 191 – розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах Кримінального кодексу України.

Нині матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду справи по суті. За скоєне порушнику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...