Шахраї удосконалили схему з «допомогою» ЗСУ

Шахраї вирішили “покращити” вже знайому схему збору “допомоги” для ЗСУ, використовуючи листи від ОВА. У Дніпрі вони адресують їх не лише підприємцям, а й начальникам РВА області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Беруть вище. Шахраї удосконалили знайому схему "допомоги" ЗСУ

Шахраї збирають гроші “для військових” від імені голови Дніпропетровської ОВА (t.me/dnipropetrovskaODA)

“Такі листи від мого імені розсилають начальникам РВА Дніпропетровщини. У них прохання до підприємців – зібрати кошти. Мовляв, на потреби однієї з наших бригад. І номер рахунку, куди можна їх скинути”, – розповів він.

У листі, який виклав Лисак, йдеться про збір коштів для допомоги 93 ОМБР. Зокрема, в листі йдеться, що кошти підуть нібито на закупівлю навігаторів, генераторів, квадракоптерів та іншого обладнання, так необхідного військовим.

“Наголошую – не маю до цього жодного стосунку! Не ведіться на брехню. Шахраями займатимуться правоохоронці. Вони мають понести найсуворіше покарання”, – додав голова ОВА.

Нова, але стара схема обману

Нагадаємо, ця схема далеко не нова. Раніше подібні “листи щастя” від імені ОВА шахраї надсилали у Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях. Вони теж надсилалися на бланку, який був схожим на зразок офіційного документа ОВА. Щоправда, тоді вони адресувалися підприємцям зазначених регіонів.

You may also like...