Судитимуть двох ексвійськкоматівців з Львівщини, які незаконно утримували та катували чотирьох громадян

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх військовослужбовців Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Ексмеханіку-водію інкримінують незаконне позбавлення волі людини і катування (ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 127 КК України), а тодішньому заступнику начальника відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – факт бездіяльності військової влади (ч. 4 ст. 426 КК України).

Слідство встановило, що вказані особи у вересні минулого року упродовж кількох днів незаконно утримували чотирьох військовозобов’язаних, яких намагались змусити пройти військово-лікарську комісію та мобілізуватись до Збройних Сил України. Вони зачинили чоловіків у кімнаті, погрожували, залякували і били.

Встановлено, що цих громадян напередодні затримали прикордонники за спробу нелегально перетнути кордон із Польщею. Їх доставили до приміщення військкомату для взяття на військовий облік. Факт потенційної втечі з України у час війни викликав агресію у військових.

За вчинене їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Наразі обвинувачені перебувають під нічним домашнім арештом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури
у сфері оборони Західного регіону

You may also like...