У Дніпрі та Слов’янську затримали двох паліїв, які діяли на замовлення російських спецслужб

Зловмисники підпалювали автомобілі ЗСУ та релейні шафи Укрзалізниці. Грошей за виконання завдання поплічники рф так і не отримали.

У Дніпрі оперативники кримінальної поліції затримали 32-річного поплічника ворога, причетного до підпалу двох релейних шаф, що відповідають за безпечний рух поїздів на залізниці. Крім того, він підпалив автомобіль Volkswagen з символікою ЗСУ.

Виконавши завдання ворога, намагався втекти. Однак вже за годину зловмисника затримали поліцейські.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань), ч. 2 ст. 113 (диверсія) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує до 10 років ув’язнення.

У Слов’янську на Донеччині оперативники карного розшуку поліції затримали 20-річного наркозалежного, який підпалив військове авто, намагаючись у такий спосіб заробити «на дозу».

Отримавши відеоінструкцію від російських спецслужб у телеграм-каналі, зловмисник підпалив автомобіль, який проходив техобслуговування на місцевому СТО після виконання бойових завдань на фронті. Процес підпалу зафіксував на відеокамеру телефона та надіслав «працедавцю».

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмиснику загрожує до 8 років за ґратами.

Ці злочини були вчинені у комендантську годину, за порушення якої законодавством досі не передбачена відповідальність.

Департамент комунікації Національної поліції України

You may also like...