У Франції дев’ятьох українських моряків засудили за перевезення кокаїну

Кримінальний суд міста Лілля (Франція) виніс вирок дев’яти українським морякам, яких звинувачували у перевезенні венесуельського кокаїну у 2015 році.

Про це повідомляє Ouest France.

Як зазначається, моряки отримали терміни від 5 до 8 років. Начальники екіпажу – грузинський капітан, а також громадянин Туреччини і ще один українець пізніше мають з’явитися перед спеціальним судом присяжних. Крім того, моряків також засудили до штрафу в розмірі 75 млн євро.

Як відомо, в грудні 2015 року патрульний катер виявив вантажне судно під молдавським прапором біля берегів Па-де-Кале. Капітан “Карибської пальми” (Carib Palm) повідомив французькій владі, що він слідував з колумбійського міста Картахени в польське місто Гданськ на ремонт. Під час перевірки правоохоронці виявили на кораблі схованку, в якій було 2,3 тонни кокаїну.

На судні знаходилися дев’ять українських моряків, які запевнили, що змусили перевозити цей величезний запас кокаїну, оскільки їм погрожували. Однак, суд засудив їх не тільки до термінів, а й до штрафу. Для всіх засуджених, крім одного, встановлено довічну заборону на відвідування Франції. // “Прямий”

You may also like...