У Харкові взято під варту зловмисника, який підірвав гранату, травмувавши сусіда

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 50-річному чоловіку за фактом носіння, зберігання та придбання бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та за фактом закінченого замаху на вбивство, вчиненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, 24 липня у житловому секторі Київського району м. Харкова 50-річний чоловік під час сварки зі своїм знайомим кинув йому під ноги гранату. Чоловік швидко побіг, тому залишився неушкодженим. Проте в момент вибуху проходив сусід, який отримав тілесні ушкодження. Чоловіка госпіталізували до лікарні, де він отримав допомогу.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 КПК України.

26 липня слідчий суддя Київськоно районного суду м. Харкова задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави до 21.09.2023 включно.

Слідством також встановлено, що зловмисник придбав гранату у Харкові у 61-річного чоловіка. Правоохоронці вже провели обшуки у «продавця» та виявили у нього арсенал зброї та боєприпасів. Після проведення експертиз 61-річному ділку буде повідомлено про підозру.

Возможно, это изображение текст

Досудове розслідування проводить СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...