У Києві намагались застрелити херсонського журналіста Костянтина Риженка. Його врятував бронежилет

Головний редактор сайту «Херсон Newscity» Костянтин Риженко заявив, що ввечері 20 грудня на нього із пістолетом напав невідомий, вистріливши з пістолета. Журналіст був у бронежилеті, зазначає hromadske.

Костянтин Риженко / Facebook

Про це Риженко написав у Telegram 21 грудня.

За його словами, ввечері 20 грудня він поїхав на метро на полігон: він займається зі знайомими силовиками.

«Аби не везти в руках бронік, у якому займаюсь, одягнув його на себе. Коли повертався, вирішив зайти в аптеку, бо ще трохи маю застуду. В найтемнішому кутку вулиці неподалік перехрестя біля аптеки до мене швидко наблизився чоловік і зробив два постріли в область грудної клітини. Після чого я впав, а чоловік швидко побіг в напрямку Овруцької», — розповів журналіст.

У нього діагностували забій ребер та м’яких тканин. Життю вже нічого не загрожує, стверджує Риженко. Він написав заяву до Служби безпеки України. Наразі ведеться слідство, правоохоронці шукають свідків, тож журналіст закликав очевидців звернутися до нього або до СБУ.

Бронежилет, у якому був Костянтин Риженко, як стверджує журналіст
Бронежилет, у якому був Костянтин Риженко, як стверджує журналіст

Констянтин Риженко / Telegram

«Я це пов’язую зі своєю професійною діяльністю, і, скоріш за все, тут є “російський” слід, але може бути різне — під “шумок” війни іноді можуть зводити рахунки маленькі дріб’язкові люди», — додав Риженко.

You may also like...