У Києві судитимуть «помічника слідчого», який ошукав пенсіонера на 3000 доларів за схемою «ваша знайома влаштувала ДТП»

Оболонською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суд обвинувальний акт відносно 40-річного чоловіка, який ошукав пенсіонера (ч. 2 ст. 190 КК України).

77-річному чоловіку телефоном повідомили нібито його близька знайома скоїла ДТП та для закриття кримінального провадження терміново потрібні гроші. За грошима додому до пенсіонера прийде «помічник слідчого», якому треба передати 3000 доларів США.

Чоловік віддав незнайомцю усі свої заощадження, проте коли зателефонував знайомій, то зрозумів, що його ошукали. Тоді він звернувся до правоохоронців.

Псевдопомічника слідчого знайшли та вилучили у нього 82 тис. гривень, які повернули потерпілому. Частину грошей зловмисник вже витратив.

Згодом він розповів, що шукав підробіток в Телеграм-каналах, де йому запропонували як кур’єру з’їздити забрати гроші та документи за вказаною адресою. «Кур’єрські послуги» підозрюваного коштували 40% від суми, яку він забере.

Втім «кур’єр» перекинув на банківську картку замовника послуг лише 5 тис. гривень з отриманих від пенсіонера 3 тисяч доларів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...