У столиці затримали раніше судимого чоловіка, який пограбував місцевого мешканця

Зловмисник вирвав із рук потерпілого сумку з телефоном та документами, після чого здав викрадений ґаджет у ломбард. За такі дії йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що біля будинку на проспекті Академіка Корольова його пограбував невідомий. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група Святошинського управління поліції, яка належним чином задокументувала злочин.

Возможно, это изображение 1 человек и телефон

Як розповів старший слідчий Святошинського управління поліції Олександр Василенко, оперативники відділу поліції №2 з’ясували, що порушник вирвав у потерпілого з рук сумку з документами та мобільним телефоном, який в подальшому здав до одного з ломбардів:

«Переглянувши відео з камер спостереження ми встановили особу грабіжника. Це – неодноразово судимий за майнові злочини уродженець Сумської області, 1987 року народження. Під час поверхневої перевірки ми знайшли у чоловіка документи заявника, а відтак затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, ми вилучили викрадений ґаджет та повернули власнику».

Слідчим Святошинського управління поліції за погодженням із Святошинською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, а судом обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...