За розбійний напад на жінку судитимуть двох рецидивістів із Запоріжжя

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох раніше судимих мешканців Запоріжжя за фактом розбою, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні минулого року 39-річний та  38-річний чоловіки проникли до будинку 52-річної жінки, розташованого по вул. Басейній у м. Харкові.

Нападники зв’язали хазяйку помешкання будівельним хомутом та змусили її сказати, де знаходяться гроші та ювелірні цінності. Заволодівши майном жінки, а саме 35000 польськими злотими, 500 доларами США та ювелірними прикрасами, чоловіки втекли з місця вчинення злочину.

Під час проведення обшуків за місцями проживання зловмисників та в автомобілях виявлено та вилучено викрадені грошові кошти та мобільні телефони, які використовувалися для зв’язку під час вчинення злочинів. Також вдома у одного з нападників виявлено 50 тис. доларів США.

Наразі обвинувальний акт стосовно двох мешканців Запоріжжя направлено до Київського районного суду м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу Харківського районного управління №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...