Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 01.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 190 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 424 (44,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 31 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 2 обрізи мисливських рушниць, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 150 грам вибухівки та 110 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 142 особи, у яких вилучено 318 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 240 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 195 дорожньо-транспортних пригод, у яких 24 особи загинули та 249 – травмовані.

Протягом минулої доби порушено 380 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 178 – у сфері службової діяльності, у тому числі 21 – про хабарництво.

Зґвалтував і вбив

У Деснянському районі міста Києва днями на вулиці знайдено мертвою з різаною раною шиї 24-річну жительку міста Ізяслав Хмельницької області, продавця супермаркету. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 25-річного жителя Володарського району Київської області, працівника речового ринку. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці після спільного вживання спиртних напоїв зґвалтував й, з метою приховування злочину, склом від розбитої пляшки вбив потерпілу.

Продану російським сутенерам українку повернули на батьківщину

У Новоазовському районі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 33-річну раніше судиму місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона у вересні минулого року вивезла до міста Москви Російської Федерації 21-річну жительку райцентру, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 27-річного громадянина Держави Палестина. Попередньо встановлено, що він у липні ц.р. в селищі Дергачівського району Харківської області увійшов до будинку 28-річного місцевого жителя й під загрозою фізичної розправи заволодів телевізором та мобільним телефоном господаря (частину викраденого вилучено).

У місті Черкасах в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 17-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він упродовж травня-червня цього року на міському кладовищі викрав з 11 могил металеві фрагменти, які в подальшому здав на металобрухт.

Хабарний підряд на забудову

В місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох посадових осіб районної державної адміністрації, які вимагали та отримали 530 тис. грн. хабара від комерційного директора товариства з обмеженою відповідальністю за підписання угоди щодо забудови периметру площі малими архітектурними формами. Генеральною прокуратурою України за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного інженера науково-дослідного інституту, який вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевого жителя за розробку та видачу проекту на перепланування його житла. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Вступ до ВУЗу без хабарів!

На Львівщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито відповідального секретаря приймальної комісії вищого навчального закладу, який вимагав 1,5 тис. доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння останній в успішному складанні вступних іспитів. Чиновника затримано при отриманні частини хабара в сумі 700 доларів США. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

Шахрайство з печаткою

На Полтавщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито службових осіб відкритого акціонерного товариства, які виготовили печатку зазначеного товариства, нібито у зв’язку з втратою оригіналу, та у період процедури санації, з її використанням, незаконно зняли з рахунку товариства грошові кошти в сумі понад 137 тис. грн., які в подальшому привласнили. Обласною прокуратурою за матеріалами УБОЗ УМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

Зерно держрезерву на власні потреби

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комбінату хлібопродуктів, які упродовж минулого року, без згоди Аграрного фонду України, незаконно реалізували з державного резерву 410 т зерна на суму понад 216 тис. грн., а отримані грошові кошти використали на власні потреби. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

У місті Армянську Красноперекопської міськради Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 40-річного жителя Великолепетиського району Херсонської області у якого вилучили 150 грам вибухівки.

ДЗГ МВС України

You may also like...