Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 22.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 338 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 513 (45,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 41 пограбування, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 33 особи. У правопорушників вилучено вилучено 2 пістолети, 5 обрізів мисливських рушниць, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 576 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 162 особи. У них вилучено 93,8 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 975 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

Упродовж минулої доби порушено 139 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 44 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 186 дорожньо-транспортних пригод, у яких 31 особа загинула та 220 – травмовані.

20 серпня в місті Дружківка в річці в мішку в стані гнильного розкладу зі зв’язаними руками було знайдено труп невідомої жінки. Нею виявилася місцева жителька. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано співмешканця потерпілої – жителя зазначеного міста. Попередньо встановлено, що він увечері 10 серпня у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій, а труп вкинув до річки.

У місті Лисичанськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки. Попередньо встановлено, що він увечері 17 серпня на подвір’ї за місцем тимчасового проживання своєї співвітчизниці, під час необережного поводження із саморобним пістолетом, мимовільним пострілом поранив у ноги останню. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

У місті Івано-Франківськ затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 38 кг макової соломки.

На Кіровоградщині працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю викрито співробітника податкової адміністрації. Він вимагав та отримав 15 тис. грн. хабара від співробітника банка за ненакладення на приватне підприємство, що належить його батькові, штрафних санкцій за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника селищної ради. Він вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за укладання з ним договору оренди нежитлового приміщення, яке знаходиться на балансі зазначеної селищної ради. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітницю амбулаторії сімейної медицини. Вона отримала 300 грн. хабара від місцевого жителя за надання йому фіктивного листка непрацездатності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони надали до комісії по визначенню переліку підприємств, яким надається право на отримання бюджетних коштів для підтримки виробництва, фіктивні документи щодо відсутності в них заборгованості по сплаті до бюджету податку з доходів фізичних осіб та пенсійного фонду, й незаконно отримали дотацію у вигляді державної підтримки на загальну суму 100 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...