Гід покупця: купити букет квітів на 8 березня – як не помилитися у виборі рослин?

Не всі професійні флористи знають досконало всі правила квіткового етикету. Що тоді говорити про пересічного споживача, який взагалі мало що знає про мову квітів. Та й навіщо знати ці всі тонкощі? Треба, бо наближається весна, а разом з нею і 8 березня.

buket na 8 bereznya

Фото: ukraflora.com.ua

Кожен джентльмен знає, що перед ним стоїть дуже важливе завдання – купити букет квітів на 8 березня. Причому цей букет має вразити жінку. А це можливо тільки в тому випадку, коли рослини підібрані якраз згідно правил того самого квіткового етикету. Як же вирішити цю дилему? Професійні флористи компанії УкраФлора, розповідають на що звернути увагу при виборі квітів.

Красиві квіти для красивих жінок

Всі жінки красиві і всі квіти красиві. Це аксіома. Тому для букету на 8 березня сміливо обирайте будь-які рослини. Але, треба взяти до уваги кому саме ви вирішили презентувати квіткову композицію. Адже на 8 березня прийнято дарувати квіти всім жінкам а це:

  1. Рідні (мама, сестра, бабуся, тітка);
  2. Кохані (дівчина, дружина);
  3. Знайомі (сусідка, колега, однокласниця тощо).

Щоб уникнути квіткових непорозумінь, треба знати які рослини можна презентувати в залежності від того це мама, чи кохана дівчина. Наприклад колега, які ви вирішили виявити увагу на 8 березня отримавши букет розкішних червоних троянд може зробити висновок, що вона вам більше ніж подобається. Якщо ви не планували в такий спосіб освідчитися та розповісти про свої почуття, значить ви припустилися помилки з вибором квітів. Нічого страшного, скажете. Навряд, адже після такого презенту ваша колега буде на вас дивитися «по-іншому». Щоб не втрапити в таку халепу, треба пам’ятати, що червоні троянди – то для коханих. Для колеги, сусідки, сімейної лікарки краще обирати універсальні рослини які у всіх асоціюються саме з 8 березня:

  • тюльпани;
  • нарциси;
  • мімоза;
  • гіацинти.

Для рідних жінок (мами, донечки, сестри) ідеальним вибором стануть квіти у рожевій палітрі. Вони виглядають дуже ніжно і мило.

Не менше значення для букету має і його оформлення. Так можна використовуватися спеціальний папір або подарункові бокси чи кошики. Трендом (за свою екологічність) стали квіти у вазоні. Причому це не тільки орхідея, в такому вигляді вже доступні гіацинти, тюльпани та навіть нарциси. Така рослина здатна довший термін виглядати красиво і свіжо. Крім того ваша мама або бабуся точно запланують висадити її у відкритий грунт і поповнити колекцію квітів на своєму квітнику.

tyolpani oranjevi

Фото: ukraflora.com.ua

Питання яке хвилює покупців – ціна. Вартість рослин різна і залежить від виду квітів, їх екзотичності чи ексклюзивності. Але, більшість рослин доступні за ціною і при цьому вони повинні бути гарантовано свіжі та якісні, – резюмують фахівці з UkraFlora.

You may also like...