Гід споживача: як організувати очищення води

За один рік свого життя людина, в середньому, споживає близько 1,5 млн літрів рідини. Від якості і чистоти води, що ми вживаємо щоденно, залежить здоров’я кожного. А особливо в умовах сучасної екології. Тоді на допомогу приходять різноманітні прилади, наприклад, фільтри зворотного осмосу.

Як працюють такі системи

Побутові фільтри зворотного осмосу є одним з найефективніших способів очищення питної води від забруднень як фізичних (наприклад, пісок чи іржа із водогінних труб), так і хімічних (важкі метали, пестициди, бактерії, хлор і хлориди і т. д.), зазначають експерти компанії Softis.

як організувати очищення води

Фото: softis.ua

Купити фільтри для очищення води такого типу варто, щоб забезпечити повноцінний процес, який складається з таких етапів:

  • попередня фільтрація. Під час цього етапу із води видаляються залишки фізичного бруду – пісок, іржа, великі залишки забрудників;
  • очищення через активоване вугілля. Під тиском вода проходить через спеціальний фільтр, який залишає у собі більшість хімічних забрудників – мікроорганізми, важкі метали, хлориди та інше;
  • тонке очищення через мембрану зі спеціального спіненого поліпропілену. Цей ступінь дозволяє уникнути попадання в очищену воду вугільного пилу;
  • відведення концентрату. Частина забрудненої води з найбільшою концентрацією шкідливих речовин відводиться від системи. Таким чином забезпечується безперебійна робота фільтра;
  • очищення через спеціальний фільтр із вугілля, отриманого зі шкаралупи кокосового горіха. Завдяки своїй щільності, він пропускає лише молекули води, виключаючи можливість потрапляння до вас навіть найменших домішок. Цей пристрій покращує органічні властивості води, тому потребує заміни кожні 6 місяців безперервного користування.

Саме так виглядає основний принцип роботи систем зворотного осмосу.  Як зазначають фахівці Softis, для кожного клієнта підбирається та система, робота якої буде максимально ефективною з огляду на результати аналізу складу води. Він також повинен бути проведений компанією, яка встановлює фільтри, щоб вибір і майбутнє використання фільтра зворотного осмосу приносило максимум користі і задоволення кожному користувачеві.

фільтр для води

Які існують різновиди систем

Виробники пропонують такі фільтри зворотного осмосу:

  1. Для тих, у кого бувають перебої у водопостачанні – система очищення з накопичувальним баком. І чиста вода буде доступною завжди, незалежно від її наявності у крані.
  2. Для споживачів із безперебійною подачею води – прямопотоковий фільтр зворотного осмосу.
  3. Для невеликих квартир, приватних будинків і дач – системи з накопичувальним баком у закритому корпусі. Вони компактні, з можливістю монтажу прямо під мийкою. Сучасний дизайн дозволить вписати їх у будь-який інтер’єр.

“Використання фільтрів зворотного осмосу – важливий крок назустріч здоров’ю вашої родини.” – резюмують експерти Softis.

You may also like...