Локалізована в Україні машина розмінування MV-10 пройшла сертифікацію (фото)

Складена на українському підприємстві важка машина розмінування MV-10 отримала сертифікат відповідності.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Вітчизняне підприємство «А3ТЕХ-УКРАЇНА», яке здійснює складання і локалізацію хорватських машин механізованого розмінування DOK-ING MV-10, вже має замовлення на виробництво восьми таких машин.

Перший екземпляр, виготовлений за кошти, зібрані в межах ініціативи UNITED24, вже отримали українські сапери.

«Для нас важливо, що саме українське підприємство виготовляє компоненти та збирає машини, які розміновують нашу землю», — розповіла перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Машина розмінування DOK-ING MV-10 в Україні. 2024. Фото: Мінекономіки

За її словами, запит на таку техніку для гуманітарного розмінування з боку саперів дуже високий, і уряд розраховує, що завдяки підтримці партнерів і спроможностям українських виробників вдасться наростити кількість машин для розмінування.

«Сподіваємось, що паралельно з локалізацією іноземних технологій більшатиме й українських розробок для розмінування», — сказала Свириденко.

«А3ТЕХ-УКРАЇНА» вже зараз виготовляє до 40% компонентів до робочого органу MV-10 і до кінця року планує збільшити цей показник до 100%. До роботи над цими машинами залучили ще два українські підприємства, які роблять частину комплектуючих до машин та тралів для їх перевезення.

Загалом «А3ТЕХ-УКРАЇНА» має спроможність виготовляти до 60 машин розмінування MV-10 на рік.

В уряді зазначають, що нині в Україні працюють 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують ці машини переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Станом на кінець травня з допомогою цих машин очищено 850 гектарів українських земель і знищено понад 4500 мін, касетних боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів.

Машина розмінування MV-4 зібрана в Україні. Весна 2024 року. Фото: Мінекономіки

У травні складена на цьому ж українському підприємстві машина розмінування MV-4 також отримала сертифікат відповідності.

MV-10

Система розмінування DOK-ING MV-10. Україна. Лютий 2024. Фото: ДССТ

Машина розмінування DOK-ING MV-10. Україна. Лютий, 2024. Фото: ДССТ

DOK-ING MV-10 — важка машина для розмінування з подвійним робочим комплектом: ланцюговим механізмом та фрезою. Використовується для очищення територій від різних типів мін та вибухонебезпечних предметів. Машина керується одним оператором за допомогою пульта дистанційного керування. Максимальна глибина очищення ґрунту – 60 см. // Мілітарний

You may also like...