На Донеччині СБУ затримала бойовика терористичної організації «ДНР» (відео)

Співробітники Управління СБ України у Вінницькій області залучені до операції Об’єднаних сил затримали на Донеччині оголошеного в розшук бойовика терористичної організації «ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Костянтинівки Донецької області навесні 2014 року приєднався до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів. Перебуваючи у складі так званого угруповання «Охотніки», зловмисник зі зброєю в руках здійснював охорону захоплених бойовиками адмінбудівель та складів із військовою технікою, а також ніс чергування на блокпостах сепаратистів.

Після відновлення у місті української влади влітку 2014 року, щоб уникнути кримінальної відповідальності, бойовик виїхав до Росії.

У 2016 році зловмисник прибув до тимчасово окупованого Донецька, де проходив службу на посаді стрілка у батальйоні «Патріот» так званої «Республіканської гвардії ДНР». Протягом 2016-2018 року найманець брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ, що задіяні у районі проведення ООС поблизу населеного пункту Піски.

Унаслідок спільної спецоперації правоохоронців бойовик був затриманий на Донеччині.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Прес-центр СБ України

You may also like...