Схоже на те, що рашисти закатували до смерті українську журналістку Вікторію Рощину, яку взяли заручницею в серпні 2023

Журналістка hromadske Вікторія Рощина

Батько журналістки Вікторії Рощиної, яка раніше працювала на видання hromadske, отримав звістку про її смерть. З батьком Рощиної поспілкувався голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, зазначає hromadske.

Однак цю інформацію ще перевіряють.

Батькові журналістки надійшло офіційне повідомлення про смерть доньки, яка нібито сталася під час етапування з Таганрога до Москви. Юрчишин пообіцяв йому, що Україна «зробить все можливе», щоб убивці Рощиної «понесли заслужену кару».

Нагадаємо, Вікторія Рощина зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованих територіях. У травні 2024 року росія вперше підтвердила, що утримує її в полоні.

У березні 2022 року Вікторію Рощину також затримували силовики ФСБ рф, коли вона готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Рощина планувала поїхати аж до Маріуполя, аби розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке щодня обстрілювали російські війська.

Її утримували 10 днів, але згодом звільнили з полону. Відтоді вона продовжувала працювати журналісткою на підконтрольній українському уряду території.

Вікторія Рощина працювала на hromadske, а потім публікувалася в «Українській правді» та «Радіо Свобода». У 2022-му вона отримала нагороду Міжнародного жіночого медійного фонду «За мужність у журналістиці».

You may also like...