Хотів «заробити» грошей для себе, а доведеться «працювати» на користь держави

Наприкінці грудня 2010 року мешканців села  Шкурупії та села Жовтневе Решетилівського району збентежила метушня невідомих людей на березі місцевої річки Говтва. Занепокоєні селяни зателефонували до Решетилівського райвідділу міліції.

Працівники районної міліції оперативно відреагували на повідомлення пильних громадян. На березі річки, правоохоронці застали підозрілих людей прямо за «роботою» – за допомогою газового різака чоловіки розпилювали підняту з води частину мосту. Перш ніж вилучити знаряддя різки, правоохоронці пояснили метикуватим краянам, що їхні дії суперечать закону і підпадають під кваліфікацію Кримінального кодексу України.

Однак, незважаючи на несприятливі перспективи притягнення до кримінальної відповідальності, полтавець не відмовився від своєї мети. Через декілька днів після викриття незаконного промислу чоловік з новим різаком повернувся до місця скоєння злочину та ризикнув довести справу до кінця. Утім і цього разу правоохоронці втрутилися в його плани – «металошукача» затримали «на гарячому». 

Як з’ясувалося, влітку Олег не раз рибалив та купався у цьому місці. Одного разу, пірнувши у воду, він натрапив на металеву конструкцію. Із розмов з місцевими мешканцями пригадав, що раніше на цьому місці стояв залізний міст.

Зруйнований міст пролежав у воді не один десяток років, доки винахідливий полтавець не зметикував як ним скористатися. Якщо частини старої конструкції підняти з води та порізатиїї на брухт, подумав молодик, можна отримати пристойні гроші. Так і зробив…

До приїзду правоохоронців Олег встиг завантажити в машину три частини металевого мосту загальною вагою 720 кілограмів. Хотів «заробити» для себе, а доведеться «працювати» на державу. За фактом порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом прокуратора Решетилівського району порушила кримінальну справу (ч. 1 ст. 213 Кримінального кодексу України). Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді  штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи від 100 до 200 годин.

Анна Масельскас, ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області

You may also like...