Інформація ДАІ м. Києва на 16.11.2011

За 15 листопада 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 591 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 175; створення аварійної ситуації – 2, порушення ПДР пішоходами – 18, порушення правил проїзду залізничних переїздів – 15.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 40 порушень. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 6821 рішення, у 2614 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 11ДТП в яких 12 осіб отримали травми.
 
Незаконні заволодіння автотранспортом: Солом’янський р-н а/м «Mitsubishi Pajero Wagon», д/н АА5038ОМ, 2009 р.в., чорний. Прийняті міри розшуку.
 
Інспекторами ДАІ виявлено дев’ять автомобілів («Форд Фиеста», «Деу Ланос», «МАЗ-543201», «Лексус-350», «Опель Астра», «Деу Ланос», «ЗАЗ Деу»,»ВАЗ-21099», «Шевроле-Лачетти»), які знаходились у розшуку. 
 
За добу до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 3 особи, за підробку номерів агрегатів -1, перевезення вантажу без документів – 2, шахрайство – 1, за порушення правил зберігання мисливської зброї -1.  
 
 Лише за останні дві доби співробітники ДАІ зареєстрували 13 дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Переважна більшість ДТП сталася в темну пору доби. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі.           
 
Зверніть увагу! Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, з початку року задокументовано 249 спроб дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ. Наразі, районними прокуратурами столиці розглядаються 37 відповідні справи. За добу затримані два водії, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР намагались дати хабарі.
 
В столиці триває операція «Небезпечний вантаж». З метою запобігання надзвичайним подіям та посилення контролю за дорожнім перевезенням небезпечних вантажів столична Державтоінспекція з 1 листопада проводить комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Небезпечний, великогабаритний та великоваговий вантаж», який триватиме до 2 грудня поточного року. Дана операція спрямована на перевірку дотримання вимог Правил дорожнього руху суб’єктами перевезення зазначених вантажів.
 
В період з 10 по 25 листопада поточного року на території міста Києва проводиться операція «Залізничний переїзд». Інспектори ДАІ проведуть профілактичні бесіди в автогосподарствах де роз’яснять мету та завдання проведення заходів. Організовано проведення обстежень залізничних переїздів з питань їх утримання, наявності відповідних світлофорних об’єктів, дорожніх знаків, тощо. В разі виявлення порушень посадові особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності. Нарядами дорожньо-патрульної служби ДАІ будуть проводитись профілактичні заходи по недопущенню порушень водіями Правил переїзду через залізничні переїзди. 
 
Шановні учасники дорожнього руху!
 
Повідомляємо, що у зв’язку з реконструкцією теплової мережі (розпорядження КМДА від 25.08.2011 № 1515) починаючи з 17.00 год. 14.11.2011 буде перекритий рух транспорту по вул. Довнар-Запольського (від вул. Дегтярівської до вул. Білоруської). Об’їзд зазначеної ділянки пропонуємо здійснювати по вул. Якіра.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...