«Феофанія» платить 5 мільйонів німецьким лікарям, аби якнайкраще лікувати блатних пацієнтів

Клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами 29 травня уклала угоду з університетською клінікою Фрайбурга на послуги з обміну досвідом вартістю 4,55 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Гроші виділено на проведення телемостів з фахівцями клініки, яка «входить до трійки кращих клінік Німеччини», йдеться в обґрунтуванні закупівлі. Німецькі лікарі в режимі реального часу надають лікарям «Феофанії» майстер-класи російською мовою та консультації щодо встановлення діагнозу і визначення методик лікування хворих. Також у «Феофанії» з 2011 року працює Всеукраїнський радіохірургічний центр, який оснащений ПЕТ-КТ виробництва фірми Siemens. В свою чергу до складу Університетської клініки м. Фрайбург входить радіологічна клініка, яка є науковою базою фірми Siemens. З того часу «Феофанія» щорічно платить німецькій клініці близько 0,5 млн євро за послуги дистанційного обміну досвідом.

«Феофанія» налагодила співпрацю з німецькою клінікою у 2006 році для «надання медичної допомоги на рівні світових стандартів» у обслуговуванні «прикріпленого населення, в тому числі народних депутатів України та осіб, щодо яких здійснюється державна охорона».

Загалом у 2013 році «Феофанія» провела тендери на 235,83 млн грн. У тому числі 182,25 млн грн. коштує угода з «Київміськбудом» на капітальний ремонт з переоснащенням лікувального корпусу №3.

НАШІ ГРОШІ

You may also like...