Налоговая милиция возбудила дело в отношении «Нефтегаза Украины»

Об этом говорится в сегодняшнем сообщении пресс-центра Киевской ГНА:«НАК «Нафтогаз України» ухилилося від сплати податку на суму більш ніж 25 мільйонів.

В даний час досить гостро стоїть проблема недонадходження податків у бюджет в результаті застосування різних схем, спрямованих на мінімізацію бази оподатковування реально існуючих підприємств, і в першу чергу тих, котрі проводять значні за обсягами фінансові операції і платять мінімальні податки.

У зв’язку з цим одним з пріоритетних напрямків роботи податкової міліції є виявлення і руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань суб’єктами господарської діяльності.

Ці постійні різноманітні махінації спричиняють спустошення державної казни. Останнім часом проблема набула особливої гостроти. Це вже не поодинокі випадки, а своєрідний вид бізнесу – заробляти на бюджеті.

Столичні податкові міліціонери викрили резонансний злочин у паливо-енергетичному комплексі. ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» ухилилося від сплати податку на суму більш ніж 25 мільйонів гривень.

Так, службові особи підприємства, всупереч інтересам служби, умисно не сплатили до державного бюджету дану суму, а використали її для господарської діяльності компанії.

За даним фактом відносно посадових осіб підприємства порушено кримінальну справу передбачену частиною 2 статті 364 Кримінального Кодексу України. Ведеться слідство».

ОБКОМ

You may also like...