Криминальная хроника Украины на 14-15.06.2009

Криминальная хроника Украины на 14-15.06.2009

14.06.2009
 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 398 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 878 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 39 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет-кулемет, п’ять пістолетів, вісім обрізів мисливських рушниць, 16 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та понад три тисячі набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 54 особи, у яких вилучено 10,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 798 осіб.                   

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Протягом минулої доби порушено 61 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 24 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 153 – травмовані.

У  Кіровограді 8 червня на вулиці було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 45-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного місцевого мешканця, робітника відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він увечері 7 червня на вулиці згаданого міста вбив ножем свою колишню співмешканку під час раптово виниклої сварки.

У місті Торез Донецької області 12 червня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 51-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали співмешканця потерпілої – 35-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 12 червня в згаданому будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час раптово виниклої сварки.

У Жовківському районі Львівської області під час  санкціонованого обшуку за місцем проживання 46-річного безробітного, раніше затриманого за  хуліганства місцевого мешканця, працівники міліції вилучили пістолет ТТ, чотири пістолети іноземного виробництва, гвинтівку Мосіна, незареєстровану мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці та 86 набоїв до різної зброї.

У Пустомитівському районі Львівської області працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили пістолет-кулемет іноземного виробництва калібру 7,85 мм та 30 набоїв до нього.

У Великомихайлівському районі Одеської області працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого  вилучили 1 357 набоїв калібру 7,62 мм.

У Сімферополі працівники міліції затримали 44-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 12 газових пістолетів іноземного виробництва, перероблених для стрільби гумовими кулями.

У Амвросіївському районі Донецької області працівники міліції затримали 63-річного пенсіонера, вдома в якого вилучили 2,3 кілограма марихуани.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з сільських рад, які торік завищили вартість виконаних робіт з будівництва котельні та заміни системи опалення одного дошкільного навчального закладу й незаконно перерахували виконавцю зазначених  робіт – приватному підприємцю 108,9 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього першого заступника голови однієї з  райдержадміністрацій, котрий у 2004 році незаконно передав в довгострокову оренду місцевому жителю земельну ділянку площею 67,4 га, чим завдав збитки державі на суму 461,9 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365  (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця митного посту, котрий у 2007 році під час проведення митного огляду ввезених на територію України автомашин приватним підприємством, занизив їх митну вартість, чим завдав збитки державі на суму 127,5 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого психіатричним відділенням однієї з  центральних районних лікарень, котрий вимагав та отримав 600 гривень хабара від місцевого жителя за видачу йому сертифікату на право управління транспортним засобом. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців приватного підприємства, котрі впродовж двох останніх років підробили товарно-транспортні накладні на придбання лісоматеріалів, на підставі чого незаконно отримали в обласному управлінні лісового та мисливського господарства сертифікати про походження деревини. У подальшому вказане підприємство незаконно вивезло за межі України пиломатеріали, виготовлені із зазначеної деревини, чим було завдано збитки державі на суму 264,7 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.


15.06.2009

 
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 354 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 306 (39%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 24 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 258 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 12 осіб, у яких вилучено 9,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 578 осіб.                  

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 652 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 274 – у сфері службової діяльності, у тому числі 52 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 24 особи загинули та 159 – травмовані.

У місті Маріуполь Донецької області 12 червня на території міського ринку «Каліфорнія» невідомий завдав ножове поранення шиї 39-річному громадянину Азербайджанської Республіки, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він удень 12 червня на території згаданого ринку ножем завдав смертельних тілесних ушкоджень своєму співвітчизникові під час раптово виниклої сварки.

У місті Костянтинівка Донецької області 12 червня в квартирі своєї сестри було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 29-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 11 червня в зазначеній квартирі вбив потерпілу під час сварки на ґрунті ревнощів.

У місті Торез Донецької області 12 червня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 51-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 59-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 11 червня у своїй квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час раптово виниклої сварки.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області 14 червня працівники міліції затримали 24-річного мешканця обласного центру та 23-річного місцевого мешканця, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони впродовж минулої ночі на місцевому кладовищі викрали металеві фрагменти з 25 могил. Викрадене вилучено.

У місті Каховка Херсонської області 14 червня працівники міліції затримали 41-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 13 червня в зазначеному місті в квартирі своєї 58-річної сестри, ножем завдав тілесних ушкоджень господарці та її 61-річному співмешканцю, під час раптово виниклої сварки. Потерпілим медичну допомогу надано без госпіталізації.

У Дніпровському районі  Києва 14 червня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 29-річного громадянина Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що він на вулиці під погрозою ножа відібрав у 28-річного місцевого мешканця, менеджера відкритого акціонерного товариства, мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У  Харкові на вулиці працівники міліції затримали 47-річного безробітного мешканця міста Дергачі Харківської області, в якого вилучили 21 грам героїну, п’ять грамів гашишу та кілограм марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника державної податкової інспекції та виконуючого обов’язки заступника начальника відділу податкової міліції в одному з міст автономії, котрі вимагали та отримали вісім тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому в торгівлі контрафактною продукцією. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника державної податкової інспекції та начальника відділу зазначеної інспекції в одному з міст області, котрі  впродовж останніх двох років систематично вимагали хабарі від приватних підприємців. Задокументовано десять фактів хабарництва на загальну суму понад 100 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу заочним відділенням вищого навчального закладу, котра отримала тисячу гривень хабара від студентки зазначеного навчального закладу за сприяння їй в успішному складанні екзаменаційної сесії. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства, котрі в минулому році підписали акт, у якому була завищена вартість виконаних робіт з будівництва складів у місті Перевальськ та одному із селищ Антрацитівської міськради. Зазначені дій правопорушників завдали державі збитки на суму 168,7 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В Одесі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора комунального підприємства, котрий вимагав та отримав 1,1 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за узгодження та видачу йому проектно-технічної документації на водопостачання та водовідведення його приватного будинку. Прокуратурою Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...