На Чернігівщині прокурора затримали за вимагання 2 тисяч доларів

Гроші працівник прокуратури вимагав у кілька етапів за вирішення питання щодо повернення транспортного засобу. Службовця затримано слідчими Нацполіції спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Генеральної прокуратури України.

У середині травня 2018 року правоохоронцям стало відомо, що прокурор відділу прокуратури Чернігівської області, усвідомлюючи протиправність своїх дій та їх правові наслідки, керуючись корисливим мотивом та метою незаконного особистого збагачення, вимагає у громадянина гроші за повернення автомобіля, вилученого слідчими поліції.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (вимагання неправомірної вигоди, службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування слідчі Національної поліції встановили, що працівник прокуратури отримав від громадянина 2 тисячі доларів США. Гроші він одержував у декілька етапів.

Сьогодні, 4 жовтня, слідчими Управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокурорів Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних ДБР, Генеральної прокуратури України та за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ працівника прокуратури було затримано в момент одержання грошей.

Зараз його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 КК України, та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Головне слідче управління
Національної поліції України

You may also like...