Зеленський хоче закінчити війну вже восени: у EFE пояснили, в чому полягає «план перемоги» президента

Він включає дві основні складові — міжнародний тиск на агресора та успіх захисників у Курській області.

Президент Володимир Зеленський сподівається, що за допомогою міжнародного тиску на Росію буде змога закінчити війну вже цієї осені на прийнятних для України умовах, інформує видання EFE. Через відсутність хороших перспектив на фронті та ризик ослаблення військової підтримки з боку основних союзників він почав роботу над двосторонньою дорожньою картою.

Уперше деталі свого “плану перемоги”, за словами ЗМІ, Зеленський розкрив 27 серпня. Тоді він сказав, що “побудував його, виходячи з того, що він може бути реалізований завдяки партнерам, а не волі чи небажанню РФ”. Відповідно до карти, одним з основних важелів досягнення успіху повинна стати операція ЗСУ у Курській області.

Паралельно з цим планом триває підготовка до другого Саміту миру. Цього разу участь у ньому може взяти Росія.

“Із заяв Зеленського та інших українських політиків зрозуміло, що мета другої зустрічі — чинити тиск на Росію, щоб вона погодилася на мир на умовах, запропонованих Києвом у документі, який може бути або не бути так званим “планом перемоги”, який представлять на саміті”, — пише видання.

Ефективність тиску на агресора багато в чому залежить від держав, які його підтримують, зокрема Китаю та Індії. Досі вони не бажали використовувати свій вплив на РФ, аби змусити її повністю чи частково піти з української території.

Нагадаємо, попри те, що Росія демонструє небажання проводити перемовини з Україною, в ISW припускають, що вона намагається знайти міжнародних мирних посередників. Серед варіантів — Індія та Бразилія. Тим часом секретар Радбезу Сєргєй Шойгу назвав нову умову для початку діалогу між Києвом та Москвою. За його словами, він не відбудеться, допоки Сили оборони не залишать територію Курської області. // Дзеркало тижня

You may also like...