Криминальная хроника Украины на 16.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 780 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 711 (39,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 27 пограбувань та 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 316 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб, в яких вилучено 192,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 620 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких сім осіб загинуло та 127 – травмовано.

У Мелітопольському районі Запорізької області 13 вересня у своєму будинку було знайдено мертвим місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 11 вересня в будинку свого батька завдав йому смертельних тілесних ушкоджень під час раптово виниклої сварки.

У місті Запоріжжя 13 вересня на вулиці до банківського модуля підійшов невідомий у марлевій пов’язці. Він під загрозою предмета, схожого на пістолет, намагався в касира відібрати гроші, але, після спрацювання тривожної сигналізації, на автомобілі ВАЗ утік. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали двох братів – безробітних місцевих жителів віком 32 та 34 роки. У затриманих вилучено спецзасіб ПМР, призначений для стрільби гумовими кулями.

У місті Слов’янськ Донецької області 15 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони минулої ночі на міському кладовищі викрали металеві фрагменти з семи могил.

У Києві 15 вересня працівники міліції затримали іноземного громадянина, який керував незареєстрованим у встановленому порядку автомобілем. У затриманого вилучено незареєстрований спецзасіб, призначений для стрільби гумовими кулями. Крім того, встановлено, що підозрюваний вранці цього ж дня викрав з автомобіля місцевого жителя чотири тисячі гривень.

У місті Зміїв Харківської області працівники міліції затримали місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 500 грамів вибухівки.

У місті Кремінній Луганської області працівники міліції затримали місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 75 кілограмів марихуани.

У місті Сміла Черкаської області працівники міліції затримали місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 81 кілограм марихуани.

У Києві на вулиці працівники міліції затримали місцевого жителя, у якого вилучено шість грамів героїну.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службову особу регіонального управління ДПА, котрий вимагав та отримав тисячу доларів США хабара від юриста товариства з обмеженою відповідальністю за незастосування до зазначеного товариства штрафних санкцій за виявлені порушення під час перевірки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління юстиції, котрий у минулому році, згідно ухвали Вищого господарського суду України, не стягнув з дочірнього підприємства відкритого акціонерного товариства грошову заборгованість кредиторам у сумі 930,3 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника психіатричної лікарні, котрий вимагав та отримав 2,8 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні третьої групи інвалідності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...