Криминальная хроника Украины на 06.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 108 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 401 (33,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 34 пограбування та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, дві гранати та 93 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 19 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 306 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, де 13 осіб загинуло та 93 – травмовано.

У Бобринецькому районі Кіровоградської області 4 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями двох місцевих жителів, подружжя, віком 80 та 73 роки. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 20 та 19 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 2 жовтня, з метою крадіжки, зайшли до вказаного будинку, але були застигнуті господарями, й вбили їх та викрали 5,7 тисячі гривень.

У Чорноморському районі Автономної Республіки Крим 5 жовтня на вулиці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв 41-річний місцевий житель пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив 47-річного жителя міста Краматорськ Донецької області. Підозрюваного затримано.

В Олександрійському районі Кіровоградської області 4 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 29-річного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 жовтня на вулиці металевим прутом вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Коростень Житомирської області 4 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями шиї 74-річну місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 17-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 30 вересня через вікно проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, й вбив її та вкрав 30 тисяч гривень.

У Підволочиському районі Тернопільської області 28 вересня на вулиці невідомі пошкодили пам’ятник. У результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що згаданий злочин, з хуліганських спонукань, скоїв 24-річний житель Бережанського району згаданої області. Підозрюваного затримано. Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання вилучено 1,5 кілограма марихуани.

У Новосанжарському районі Полтавської області під час санкціонованого обшуку в будинку 33-річного місцевого жителя вилучено автомат Калашникова, 18 набоїв до нього та гранату Ф-1.

У місті Херсон на вулиці працівники міліції затримали двох місцевих жительок, віком 52 та 42 роки, у яких вилучено відповідно 14,5 й 32 грами героїну.

На Луганщині працівники міліції затримали 19-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 75 мілілітрів ацетильованого опію.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову селищної ради. Він у минулому році незаконно підписав місцевим жителям державні акти на право власності на земельні ділянки (загальна площа близько 1 гектара) для будівництва житлових будинків на території гірсько-лісового природного заповідника, чим завдав збитки державі на суму понад 1,1 мільйона гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову та секретаря сільської ради, котрі вимагали та отримали 15 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому в отриманні земельної ділянки загальною площею 0,6 гектара. Підозрюваних затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі в минулому році підробили податкові декларації, унаслідок чого ухилилися від сплати до державного бюджету обов’язкових платежів на загальну суму 1,9 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

 

You may also like...