Засуджено 4 колишніх міліціонерів-хабарників

На початку вересня 2010 року Апеляційний суд Хмельницької області підтвердив вирок Хмельницького міськрайонного суду у кримінальній справі, порушеній у березні 2009 року за матеріалами Служби безпеки України стосовно чотирьох міліціонерів, які неодноразово вимагали та одержували хабарі, підробляли та використовували сфальшовані документи.

Прес-центр СБ України повідомляє – встановлено, що начальник відділу по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій УДСБЕЗ УМВС України в Хмельницькій області вимагав хабарі за не проведення перевірок та вилучення комп’ютерної техніки у приватних підприємців, які спеціалізувались на продажі програмного забезпечення до ПК.

Офіцер залучив до злочинної діяльності трьох своїх підлеглих. У судовому порядку доведено 13 епізодів вимагання та отримання хабарів від підприємців Хмельницької області у період з травня 2007 по березень 2009 року.

Колишніх міліціонерів визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 368 (одержання хабара, поєднане з вимаганням), ч. 2 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України. Вимагачів засуджено до позбавлення волі терміном на 5 років з позбавленням права обіймати посади в органах МВС України строком на 2 роки з конфіскацією особистого майна в дохід держави.
 

You may also like...