У столиці затримано чоловіка, який шукав покупців на зброю

Здебільшого, нелегально озброюються той, хто сподівається за її допомогою вирішити якісь свої корисливі питання. Міліція ж на постійній основі здійснює певні заходи, спрямовані на виявлення незаконної зброї. 

Так, наприклад у Подільському районі столиці затримано 35-річного киянина, який носив зброю просто з собою в пакеті. Розгулюючи вулицями приватного сектору, пропонував її перехожим. Небайдужі свідки цього дійства зателефонували до подільських оперативників. Через кілька хвилин зухвальця було затримано.

Потрібно сказати, що така взаємодія правоохоронців з населенням дає щедрі плоди. Знайомство та тісні контакти мешканців зі своєю районною міліцією допомагають не тільки швидко розкривати злочини, а й своєчасно їх попереджувати.

Загалом, Подільським райуправлінням міліції тільки за останній місяць порушено сім кримінальних справ за незаконне зберігання зброї та вибухових речовин. Асортимент вилученого різноманітний: два газових пістолети, саморобний одноствольний дульно-зарядний пістолет, обріз мисливської рушниці, пістолет корнет-С для відстрілу гумових куль та 182 бойові набої. Власники цих речей – громадяни, які належать до специфічної групи ризику.

Тому міліція переконана: своєчасне спілкування з господарями зброї є профілактичним заходом, який убезпечує не лише інших громадян, а й самих власників. Можливо, покарані не стануть зразковими громадянами, проте скоїти злочин, пов’язаний з застосуванням зброї, їм уже не вдасться.

Юлія Шевчук, ВЗГ Подільського РУ ГУМВС України в м. Києві
 

You may also like...