«Картопляні злодії» погоріли на свинях

З початку жовтня в селах Красилівського району було зафіксовано п’ять фактів крадіжок з погребів власників приватних будинків. Особливістю було те, що крадії спеціалізувалися виключно на картоплі. 

Як з’ясувалося пізніше, зловмисниками були 38-річний хмельничанин та 44-річний мешканець одного з сіл Старокостянтинівського району, який, до речі, уже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. У розпорядженні крадіїв був автомобіль «ВАЗ», на якому вони і «гастролювали» селами Красилівського району. Злодії орієнтувалися на незаможні з вигляду подвір’я, де напевно повинні були б бути значні запаси городини, адже люди в селах виживають переважно за рахунок вирощеного на присадибних ділянках. Та й галасу з приводу крадіжок заклопотані селяни зчиняють значно менше.

Крадену картоплю чоловіки збували на продовольчому ринку обласного центру. Зважаючи на ажіотаж, який виник навколо одного з найпопулярніших серед українців продукту харчування внаслідок цьогорічного неврожаю, та підвищення цін на картоплю, промисел зловмисників був досить-таки прибутковим.

А спіймали картопляних злодіїв, як не дивно, на крадіжці свиней. На господарстві самотньої бабусі, окрім картоплі, чоловіки побачили ще двійко поросят і вирішили прихопити їх з собою. Але ті здійняли страшенний гамір. Господиня одразу запідозрила, що на подвір’ї «хазяйнують» чужі люди, і звернулася за допомогою до сусіда, який і зателефонував на «102». Працівники міліції в цей час якраз перебували неподалік — проводили відпрацювання. Отож, злодіїв затримали «на гарячому».

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ч. 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Крадіям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Катерина Шуприган, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

МВС України
 

You may also like...