Чернігівські міліціонери затримали «злочинне тріо», яке грабувало перехожих

Ех, студентські роки, золота пора! Як кажуть: «Хто не був студентом, той не був молодим!» Перші кроки самостійного життя молодої людини, яка вирвалася з-під батьківської опіки – пари, підручники, іноді бібліотека і реферати, а частіше гучні вечірки та дискотеки в студентському гуртожитку, побачення, перший сексуальний досвід…

Студентство – це завжди нові знайомства, бо в одному місті і в одному місці зустрічається та разом навчається молодь з різних куточків країни. В одному виші, в одній групі можуть навчатися зі сходу і заходу України. І головне, що вони добре розуміються, товаришують і дружать. А в нашому випадку разом і… грабують!!!

В один із учбових закладів міста приїхали на навчання троє 18-річних юнаків: Сашко, Андрій і Олег. Замість служби в армії хлопці обрали навчання, були взірцевими студентами. Сашко з Горлівки Донецької області і Андрій з Дніпропетровщини разом винаймали квартиру. Неподалік від них в іншій квартирі жив і одногрупник із Рівного Олег.

І ось якось хлопці вирішили піти розвіятися, душа прагла чогось такого, щоб дух захопило. Було якраз близько опівночі, юнаки побачили як назустріч їм іде незнайомець з явними ознаками серйозного сп’яніння.

Наче змовившись, хлопці почали діяти – Сашко (колись трохи боксував) підбіг до чоловіка першим і одразу почав його бити, потім підключилися Андрій і Олег. Коли чоловік впав на асфальт і перестав чинити опір, грабіжники ретельно обнишпорили його кишені, забрали гроші, мобілку. Андрій вподобав черевики та брюки чоловіка, недовго думаючи, вони його розділи та розбули і повернулися додому, щоб вранці піти на пари.

Через кілька днів все повторилося в тій же послідовності, а потім ще раз, і ще. Хлопці «втяглися», їм це почало подобатися, одного разу після концерту на Красній площі хлопці трохи урізноманітнили «процес» пограбування. Перед тим як бити чергову жертву, хлопці запитали в нього за кого той буде голосувати! (Це було якраз напередодні виборів). А далі все за планом: збили з ніг, забрали гроші та мобілку.

Практично всі потерпілі перед нападом добряче пиячили – хто в нічному клубі, хто в більярдному залі, хто на дискотеці. Чомусь гроші на розважальні заклади і розваги у жертв були, а от на таксі чомусь витрачатися не хотіли, а йшли додому пішки.

А одного разу хлопці скоїли крадіжку, вони побачили, що в одному будинку на першому поверсі відкритий балкон, а господарів немає вдома. Для студентів залізти на балкон простіше простого, але цього разу цінних речей в квартирі хлопці не знайшли, тому друзі прихопили із собою кальян та ящик із десятьма кілограмами цибулі.

Усе добро хлопці ділили на трьох: гроші порівну, мобільні телефони продавали знайомим Олега в Рівненську область, одяг же розбирали згідно розміру та уподобань.

Працівники міліції почали аналізувати та відпрацьовувати кожне скоєне пограбування. Оперативники відмітили схожість злочинів і зухвалість, з якою діяли нападники, навіть район, де коїлися злочини, був чітко окреслений.

Крок за кроком міліціонери вийшли на грабіжників, їх затримали прямо в навчальному закладі, якраз перед парами. Вони навіть не очікували, що все станеться так скоро. Вдома у студентів вилучили не лише деякі награбовані речі, а й майже весь одяг, який хлопці знімали з потерпілих.

На сьогоднішній день трійцю лиходіїв відправлено до ізолятора тимчасового тримання, відносно них порушені кримінальні справи за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція яких передбачає до 6 років позбавлення волі.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області

You may also like...